Viasz modeles
Preciziós öntés
Alapvetően acél és különleges ötvözetekből készült alkatrészeket öntünk. Sajátos piaci szegmens a rövid sorozatok és esetenként igen bonyolult egyedi darabok öntése. Előregyártott kerámia magok alkalmazása lehetőséget nyújt olyan darabok öntésére, amelyek belső üregek, hosszú lyukak miatt egyéb eljárással nehezen önthetők. A gyártáselőkészítést biztosítjuk és az esetek legnagyobb részében az utólagos megmunkálás és hőkezelés szintén biztosítható a megrendelő igényének megfelelően. Mivel quartz alapú technológiát alkalmazunk az öntvények tipikusan 5-5oo g súlyúak, de 5 kg súly nem okoz gondot.
A gyártott öntvények átlagsúlya: o.15o kg (többnyire finommechanikai- textilgép alkatrészek, szerelvények, biztonsági zárak összetevői)
Hőkezelés és felület nemesítés
A Plasmaterm jelentős tapasztalattal rendelkezik a hőkezelés és felületkezelés kérdéseiben is. A 30 év tapasztalataira alapozva széleskörű konzultációt biztosítunk, valamint plazma nitridálás és nitrokarburálás szakszerű kivitelezését vállaljuk. A Plasmaterm tagja egy jelentős nemzetközi szakmai hálózatnak is és aktiv szerepet játszik a Nemzetközi Hőkezelő és Felülettudományi Szövetségben (International Federation for Heat Treatment and Surface Engineering- IFHTSE). A cég ügyvezető igazgatója a Szövetség elnöki teendőit látta el az 1998- 2000 időszakban.
Bővebb tájékoztató a Szövetség munkájáról a www.ifhtse.org -on található
Szolgáltatásaink
Kiváló minőségü finomöntvények a megrendelő müszaki dokumentációja alapján ( hőkezelt állapotban is). A szerszámok, megfelelőképpen a gyártáselőkészítés biztosítható, de a megrendelő szerszámai is felhasználhatók, amennyiben a berendezések és technológia követelményeinek megfelelnek. A gyártáaselőkészítés ára az öntvények árába foglalható, vagy külön számlázható. Ez esetben a szerszámok a megrendelő tulajdonát képezik.
Anyagokra vonatkozó előirások
Az anyagok igen széles tartományát biztosíthatjuk, beleértve szén-és alacsonyan ötvözött acélokat, rozsamentes acélokat, magaszan ötvözött szerszámacélokat esetleg különleges ötvözeteket. A minőségi előirások, méretpontosság, felületminőség a német VDG P69o szabvány előirásainak felel meg. Aszállítmánt minőségi bizonylat kiséri (vegyi összetétel, szilárdsági jellemzők, felületminőség, méretszabatosság.)
Anyagvizsgálat
Az fémes anyagok vegyi összetétele, szilárdsági jellemzői, valamint szövetszerkezetének vizsgálata biztosítható. Igény szerint, különleges technológia vizsgálatok is elvégezhetők (az öntvények porzitása, nyomás alatti viselkedése stb.)