Turnarea de precizie
cu modele ușor fuzibile
Se toarnă piese din oțel și aliaje speciale. Segmentul de piață acoperă inainte de toate seriile scurte sau produse individuale de mare complexitate. Tehnologia cu miezuri ceramice preformate permite turnarea de piese cu cavități interioare complexe, găuri lungi etc. Se asigură pregătira de fabricație și în marea majoritate a cazurilor prelucrarea ulterioară și tratamentul termic pot fi deasemenea asigurate la solicitarea clienților. Tehnologia bazată pe forme ceramice din quartz se aplică de regulă la piese mici cu greutate de 5 la 500 g, dar se pot oferi piese cu o greutate de până la 5 kg.
Greutatea medie: 0,150 kg în mare parte componente de mașini textile, fitinguri, piese pentru sisteme special de zăvoare etc.
Tratament termic și procesarea suprafețelor
Plasmaterm este specializat și în domeniul tratamentelor termice și de procesarea suprafețelor. Bazat pe o experiență de peste 30 ani în domeniu, societatea oferă a gamă largă de servicii de consultanță dar și de execuție de tratamente de nitrurare și nitrocarburare în plazmă. Plasmaterm face parte dintr-o rețea internațională de specialiști de tratamente termice, cu un rol deosebit de activ în Federația Internațională pentru Tratamente Termice și Ingineria Suprafețelor (International Federation for Heat Treatment and Surface Engineering- IFHTSE), directorul general al firmei servind ca președintele Federației în perioada 1998- 2000.
Pentru mai multe informații privind Federația se poate consulta www.ifhtse.org
Oferim
Piese turnate de inaltă calitate, pe baza documentației clienților (cu sau fără tratament termic). Pregătirea de fabricație se poate asigura, dar acceptăm ți sculele clientului, cu condiție ca să fie compatibile cu utilajele și tehnologia firmei. Costul pregătirii de fabricație poate fi înclus în prețul pieselor sau se oferă separate (sculele formand proprietatea clientului.)
Materiale și specificații
Se pot oferi piese din oțeluri carbon și slab aliate, oțeluri inoxidabile ,oțeluri inalt aliate de scule și chiar aliaje speciale. Precizia dimensională, calitatea suprafețelor și alti factori geometrici și dimensionali se asigură conform normei germane VDG P69o. Loturile se livrează cu certificate de calitate (compoziție chimică, proprietăți de rezistență, calitatea suprafeței și dimensiuni.)
Incercări de material
Incercările de material acoperă domeniul analizelor de compoziție chimică, proprietăți mecanice de rezistență, metalografie. Incercări technologice special pot fi deasemenea efectuate (porositate, rezistență la presiune, etc)