Image Header Info

S.C. PLASMATERM S.A.

office@plasmaterm.ro

Blog

Metal topit

Temperatura este unul dintre cei mai critici parametri care afectează calitatea finală, rezistența și performanța pieselor turnate. Un metal topit prea fierbinte deteriorează cojile. O temperatură prea scăzută va avea ca rezultat o fluiditate scăzută. Piesele metalice turnate deosebit de complexe și cu pereți subțiri necesită temperaturi de turnare controlate cu precizie. Prin urmare, respectarea strictă a parametrilor este foarte importantă – și acest lucru necesită controlul și reglarea precisă a temperaturii.

Temperatura metalului topit este cel mai adesea măsurată folosind termocupluri imersate. Acest dispozitiv este scufundat în metalul topit înainte ca umplutura să fie umplută, chiar înainte de începerea turnării. Acuratețea datelor depinde de acuratețea cu care operatorul de turnătorie efectuează măsurarea. În funcție de adâncimea de imersiune și de poziția sondei, valorile temperaturii pot diferi.

Metalul lichid are o proprietate unică, deoarece suprafața sa este deosebit de sensibilă la zgură și oxizi, care sunt curățați, iar pirometrul este scufundat în metalul topit, astfel încât să se poată realiza o măsurare precisă.

Leave a comment