TEHNOLOGIE

Tehnologia utilizată:
Atelierul de modele din ceară are prese cu duze de injecție verticală. Temperatura cerii, presiunea injecției, sincronizarea etc. sunt controlate de computer. Deoarece profilul turnătoriei ia în considerare producția de scurtă serie, poziționarea matrițelor este manuală, cu automatizare ocazională a sculelor specifice. Acest sistem a fost adoptat pentru deservirea flexibilă a segmentului de piață. Asamblarea ciorchinelor este, de asemenea, manuală, cu personal înalt calificat.

Miezurile ceramice preformate sunt, deasemenea, fabricate “in-house”.

Tehnologia de formare a crustelor ceramice este bazată pe quarț și un liant hibrid de silice coloidală. Toate materialele tehnologice (ceară, ceramică, chimicale, etc.) sunt importate de la companii dedicate din UK, Germania și SUA.

Datorită investiției considerabile din ultimii ani toți parametrii tehnologici sunt controlați îndeaproape. Folosim aer condiționat și echipament special de uscare, cât și încălzirea controlată a cojilor ceramice și preîncălzirea lor pentru turnare. Topirea se face în cuptoare de inducție.

Datorită flexibilității procesului, când apare o cerere specială pot fi de asemenea create forme ceramice cu zirconiu și silicat de aluminiu (mulită).

Curățarea suprafețelor se face prin sablare cu alice, cu perle de sticlă, precum și vibrofinisare.

Capacitatea de producție:
Întreaga linie tehnologică este dimensionată pentru turnarea a 140-200 coji ceramice pe zi cu o greutate medie de 8 kg (în oțel). O statistică din ultimii 5 ani arată o producție medie de 5000-6000 kg / lună cu o greutate medie de 80 g (0,080 kg) / bucată.

Sculăria:
Plasmaterm are propria capacitate de a crea scule și un departament tehnic pentru proiectarea matrițelor. Sistemele CAD pe care le folosim în prezent includ SolidWorks, dar și alte sisteme.
În majoritatea cazurilor matrițele din aluminiu sunt utilizate în combinație cu inserții din oțel. De asemenea, este disponibilă și prototipizarea rapidă.

Tratamente termice:
Piesele turnate pot fi tratate termic conform specificațiilor standarde sau la cerere. Normalizarea, recoacerea, călire și revenire etc. sunt deasemenea incluse în pachet. O profesie unică a companiei este atelierul cu nitrurare cu plasmă / nitrocarburare pentru componentelor industriei atomotive.

Prelucrare mecanică a pieselor turnate:
Când se solicită prelucrarea completă a pieselor turnate, acest lucru poate fi realizat, împreună și cu asamblarea.

Materiale:
Aliajele pe bază de fier pe care societate utilizează: oțeluri inoxidabile (clasa 1.4301, 1.4401, 1.4404, 1.4307 etc.) oțeluri rezistente la căldură (1.4848), oțeluri pentru scule (1.2080, 1.2378, 1.2344 etc.), oțeluri de uz geneal – simplu și slab aliat. (1.7131 și 1.7225 foarte frecvent). Fonta cenușie și fonta ductilă pot fi, de asemenea, turnate. Astea sunt doar câteva exemple, dar gama este foarte mare în funcție de solicitarea clientului.

Industrii

 

 • Industria de automobile,
 • Componente pentru vehicule,
 • Mașini textile,
 • Valve, pompe,
 • Parți și componente pentru sisteme de închidere de securitate,
 • Industria apărării,
 • Componente trenuri, transport,
 • Echipamente medicale, implanturi,
 • Industria navală,
 • Inginerie generală, feronerie,
 • Industria procesării alimentelor,
 • Industria chimică.