TECHNOLÓGIA

Használt technológia:
A viaszfröccsöntő műhelyünk függőleges viaszprésekkel rendelkezik, függőleges befecskendező fúvókával. A viasz hőmérsékletét, a fröccsöntési nyomást, az időzítést stb. számítógép vezérli. Mivel az öntöde a rövid sorozatok gyártását részesitette előnyben, a szerszámok pozícionálása manuális, esetenként automatizálva. Ezt a rendszert a piac által igényelt rugalmasság miatt vezettük be. A fürtök összeszerelését szintén manuálisan, magasan képzett szakembereink végzik.

Az előformázott kerámiamagokat is a saját műhelyünkben gyártjuk.

A kvarc alapú technológiát, kolloid szilícium-dioxidon alapuló hibrid kötőanyaggal alkalmazzuk. Az összes technológiai anyagot (viaszt, kerámiát, vegyszereket stb.) az Egyesült Királyság, Németország és az Egyesült Államok dedikált cégeitől importáljuk.

Az elmúlt néhány év jelentős beruházásának köszönhetően az összes technológiai paramétert szigorúan ellenőrizzük. Légkondicionált bevonó helyiségben, speciális szárítóberendezésekkel dolgozunk, valamint a kerámiafürtök ellenőrzött égetése és öntéshez való előmelegítését is itt végezzük. Indukciós kemencéket használunk az olvasztásra.

Az eljárás rugalmassága miatt cirkónium-oxid és alumínium-szilikát (mullit) is felhasználható a bevonáshoz, ha erre külön kérés érkezik.

Tisztítás során, szemcseszórás, homokszórás, üvegszórás, valamint vibrációs simítás alkalmazható.

Termelési kapacitás:
Az egész technológiai vonalunk úgy van méretezve, hogy napi 140-200 fürtöt öntünk, 8 kg átlagsúllyal (acélban). Az elmúlt 5 év statisztikai adatai átlagosan 5000-6000 kg / hó termelést mutatnak, átlagos súlyuk 80 g (0,080 kg) / darab.

Szerszámkészítés:
A Plasmaterm cég saját szerszámkapacitással rendelkezik és egy technikai részleggel azok tervezéséhez. A CAD alapú tervezés SolidWorksben történik és igény szerint a prototípusok elkészíthetők rapid prototyping alkalmazásával.
Leginkább alumínium szerszámtesteket használunk acélbetétek kombinációjában. Gyors prototípus készítés is elérhető.

Hőkezelés:
Az öntvények hőkezelhetők a szokásos előírásoknak megfelelően vagy akár külön kérésre. A normalizálás, a hőkezelés, az edzés és a temperálás stb. mind lehetséges. Cégünk különlegessége a fémalkatrészek plazmanitridálásának / nitrokarburálásának lehetősége.

Öntvények megmunkálása:
A kliens igénye szerint a teljes megmunkálást, a saját műhelyünkben végezzük az összeszereléssel együtt.

Anyagok:
A vasalapú ötvözeteket a következőképpen alkalmazzuk: rozsdamentes acélok (1.4301, 1.4401, 1.4404, 1.4307 stb. osztályok), hőálló acélok (1.4848), szerszámacélok (1.2080, 1.2378, 1.2344 stb.), szerkezeti acélok – tiszta szén és gyengén ötvözött osztályok. (1.7131 és 1.7225 nagyon gyakran). Szürkeöntvény és lágyvas is önthető. Ezek csak néhány példák, de a választék nagyon nagy lehet az ügyfél kérésének függvényében.

Iparágak

 

 • Autóipar, járműalkatrészek
 • Textilipari gépek,
 • Szelepek, szivattyúk,
 • Biztonsági zár alkatrészek és szerelvények,
 • Hadipar ipar,
 • Vonat alkatrészek,
 • Orvosi felszerelések, implantátumok,
 • Hajóipar,
 • Nagy bonyolultságú alkatrészek, vasalatok,
 • Élelmiszeripar,
 • Vegyipar.