TECHNOLÓGIA

Használt technológia:
A mintázó műhelyünk függőleges viaszprésekkel rendelkezik, függőleges befecskendező fúvókával. A viasz hőmérsékletét, a fröccsöntési nyomást, az időzítést stb. számítógép vezérli. Mivel az öntöde profilja a rövid gyártási szakaszok gyártását részesitette előnyben, a szerszámok pozícionálása, manipulálása manuális, alkalmanként automatizálva. Ezt a rendszert a réspiac által igényelt rugalmasság miatt vezettük be. A fürtök összeszerelése szintén kézi, magasan képzett személyzettel történik.

Az előformázott kerámiamagokat is a saját műhelyünkben gyártjuk.

A kvarc alapú technológiát kolloid szilícium-dioxidon alapuló hibrid kötőanyaggal alkalmazzuk. Az összes technológiai anyagot (viaszt, kerámiát, vegyszereket stb.) az Egyesült Királyság, Németország és az Egyesült Államok dedikált cégeitől importáljuk.

Az elmúlt néhány év jelentős beruházásának köszönhetően az összes technológiai paramétert szorosan ellenőrizzük, légkondicionált bevonási helyiséggel és speciális szárítóberendezésekkel, valamint a kerámiafürtök ellenőrzött égetése és öntéshez való előmelegítése révén. Indukciós kemencéket használunk az olvasztásra.

Az eljárás rugalmassága miatt cirkónium-oxid és alumínium-szilikát (mullit) is felhasználható a bevonáshoz, ha erre külön kérés érkezik.

Tisztítás, szemcseszórás, homokszórás, üvegszórás, valamint vibrációs simítás alkalmazható.

Termelési kapacitás:
Az egész technológiai vonalunk úgy van méretezve, hogy napi 140-200 fürtöt öntünk, 8 kg átlagsúllyal (acélban). Az elmúlt 5 év statisztikai adatai átlagosan 5000-6000 kg / hó termelést mutatnak, átlagos súlyuk 80 g (0,080 kg) / darab.

Szerszámkészítés:
A Plasmaterm cég saját szerszámkapacitással rendelkezik és egy technikai részleggel azok tervezéséhez. A jelenleg használt CAD rendszerek speciális szoftverekkel történik.
Leginkább alumínium szerszámtesteket használunk acélbetétek kombinációjában. Gyors prototípus készítés is elérhető.

Hőkezelés:
Az öntvények hőkezelhetők a szokásos előírásoknak megfelelően vagy külön kérésre. A normalizálás, a hőkezelés, az edzés és a temperálás stb. mind lehetséges. Cégünk különlegessége a fémalkatrészek plazmanitridálásának / nitrogkarburálásának lehetősége.

Öntvények megmunkálása:
Mikor az öntvények teljes megmunkálása szükséges, akkor ezt is a saját műhelyünkben végezzük az összeszereléssel együtt.

Anyagok:
A vasalapú ötvözeteket a következőképpen alkalmazzuk: rozsdamentes acélok (1.4301, 1.4401, 1.4404, 1.4307 stb. osztályok), hőálló acélok (1.4848), szerszámacélok (1.2080, 1.2378, 1.2344 stb.), szerkezeti acélok – tiszta szén és gyengén ötvözött osztályok. (1.7131 és 1.7225 nagyon gyakran). Szürkeöntvény és lágyvas is önthető. Ezek csak néhány példák, de a választék nagyon nagy lehet az ügyfél kérésének függvényében.

Iparágak

 

 • autóipar
 • járműalkatrészek
 • textilipari gépek
 • szelepek, szivattyúk
 • biztonsági zár alkatrészei és szerelvényei
 • védelmi ipar
 • vonat alkatrészek
 • orvosi felszerelések, implantátumok
 • hajóipar
 • általános mérnöki, vasmű vasalatok
 • élelmiszeripar
 • vegyipar