Preciziós öntés

Viasz modeles technológia

Acélok és speciális vasötvözetek precíziós öntése.
Általában nagyon kifinomult formájú darabok rövid sorozatai vannak feldolgozva. Az előkészített kerámia magok elősegítik a belső üregekkel, hosszú furatokkal levő alkatrészek öntését. A kvarc alapú technológiát rutinszerűen alkalmazzuk az 5–500 g tömegtartományú alkatrészek gyártásához, de legfeljebb 3 kg-os alkatrészeket kínálhatunk 300 mm-es maximális méretekkel.
A tipikus sorozat 100 – 5000 db. megrendelésenként, maximum 50.000 db / év.
Az anyagok közé tartoznak a sima szén-, alacsony ötvözetű, rozsdamentes és ötvözött szerszámacélok vagy akár speciális ötvözetek is. Szürkeöntvényt és alakítható vasat is feldolgozunk.
A méretpontosság, a felületi érdesség és az egyéb geometriai specifikációk a német VDG P690 D1 vagy D2 pontossági fokozatnak felelnek meg egyes funkcionális méreteknél.
Az öntvényeket az ügyfél rajzai és műszaki specifikációi szerint szállítjuk. A szerszámok lefedhetők, és a legtöbb termékeknek a megmunkálás, speciális kivitel és hőkezelés kérésre rendelkezésre áll. A mintákat és az ügyfelek saját mintadarabjait is elfogadják, feltételezve, hogy kompatibilisek az alkalmazott technológiával. A szerszámok költségét külön feltüntetjük (az eszközök az ügyfél tulajdona). Speciális alkalmazásokhoz gyors prototípus-készítés is elérhető.

Általános kereskedési feltételek – itt nyissa meg a PDF fájlt

Hőkezelés & Felület nemesítés

Plazmanitridálás és nitrokarburálás

A PLASMATERM cég a hőkezelésre és a felületkezelésre is szakosodott. A vállalat több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik, széles körű tanácsadási szolgáltatásokat és szerződéses hőkezelést kínál a plazmanitridálás és a plazmanitrokarburálás területén. Mint korábbi kutatóintézet a hőkezelés és a felületkezelés terén, speciális kutatást és technológiai fejlesztést kínálunk.

Anyagvizsgálat

Vegyi összetétel, szilárdsági jellemzők vizsgálata, metalógráfia

Az anyagvizsgálat a kémiai összetételre, a mechanikai tulajdonságokra, a metallográfiára alapszik.
A Plasmaterm cég egy korábbi kutatóintézet tapasztalatait is örökölte, ebből kifolyólag minden lehetőség megvan az anyagok tesztelésére és elemzésére.
Minőségi tanúsítványt a kért adatokkal (vegyi összetétel, mechanikai tulajdonságok, felület minőség és méretpontosság) minden szállításkor kiállítunk.

Házon belüli létesítményeinkben speciális tesztek vagy kutatási projektek is elvégezhetők kérésre.
Mivel a Plasmaterm cég igyekszik maximális elégedettséget nyújtani partnereinek és üzlettársainak, csapata készen áll az együttműködésre a termékfejlesztésben is az optimális öntési forma és specifikációk elérése érdekében.

Megmunkálás

Mechanikus megmunkálóműhely marással, fúrással, esztergálassal és más alapvető megmunkálással.

A megmunkálást a viaszbefecskendezéshez használt eszközök előkészítéséhez, valamint az alkatrészek végső rendeltetésű tisztításához és előkészítéséhez alkalmazzuk (lyukakat fúrunk, a felületeket megtisztítjuk a törmeléktől, a meneteket bevágjuk, a kritikus méreteket megmunkáljuk, a felületeket polírozzuk stb.)
Létesítményünkben különböző gyártási műhelyekkel rendelkezünk, amelyek az egész folyamatot bezárják a végtermékek előkészítesehez, például: stancolás, megmunkálás, szerelés, szerszámozás és prototípus gyártás.