Precíziós öntés

Viasz modeles technológia

Acélok és speciális vasötvözetek precíziós öntése.
Általában nagyon kifinomult formájú darabok rövid sorozatai vannak feldolgozva. Az előkészített kerámia magok elősegítik a belső üregekkel, hosszú furatokkal rendelkező alkatrészek öntését. A kvarc alapú technológiát rutinszerűen alkalmazzuk az 5–500 g tömegtartományú alkatrészek gyártásához, de legfeljebb 3 kg-os alkatrészeket kínálhatunk 300 mm-es maximális méretekkel.
A tipikus sorozat 100 – 5000 db. megrendelésenként, maximum 50.000 db / év.
A felhasznált anyagok közé tartoznak a szén-, alacsony ötvözetű, rozsdamentes és ötvözött szerszámacélok vagy akár speciális ötvözetek is. Szürkeöntvényt és alakítható vasat is feldolgozunk.
A méretpontosság, a felületi érdesség és az egyéb geometriai specifikációk a német VDG P690 D1 vagy D2 pontossági fokozatnak felelnek meg egyes funkcionális méreteknél.
Az öntvényeket az ügyfél rajzai és műszaki specifikációi szerint állítjuk elő. A szerszámok elkészítését is vállaljuk, és a legtöbb termék esetében, kérésre a megmunkálás és hőkezelés is rendelkezésre áll. A mintákat és az ügyfelek saját mintadarabjait is elfogadjuk, feltételezve, hogy kompatibilisek az alkalmazott technológiával. A szerszámok költségét külön feltüntetjük (a szerszámok az ügyfél tulajdonát képezik). Speciális alkalmazásokhoz gyors prototípus-készítés is elérhető.

Általános kereskedelmi feltételek – itt nyithatja meg a PDF fájlt

Hőkezelés & Felület nemesítés

Plazmanitridálás és nitrokarburálás

A PLASMATERM cég a hőkezelésre és a felületkezelésre is szakosodott. A vállalat több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik, széles körű tanácsadási szolgáltatásokat és szerződési lehetőséget kínál külsősöknek a plazmanitridálás és a plazmanitrokarburálás területén. Mint korábbi kutatóintézet a hőkezelés és a felületkezelés terén, speciális kutatásokra és technológiai fejlesztésekre is van lehetőség.

Anyagvizsgálat

Vegyi összetétel, szilárdsági jellemzők vizsgálata, metalógráfia

Az anyagvizsgálatok során a kémiai összetételt, a mechanikai tulajdonságokat vizsgáljuk illetve metallográfiai vizsgálatokat is végzünk.
A Plasmaterm cég egy korábbi kutatóintézet tapasztalatait is örökölte, ebből kifolyólag minden lehetőség megvan a felhasznált anyagok tesztelésére és elemzésére.
A minőségi tanúsítványt a kért adatokkal (vegyi összetétel, mechanikai tulajdonságok, felület minőség és méretpontosság) minden szállításkor kiállítjuk.

Laboratóriumainkban speciális tesztek vagy kutatási projektek is elvégezhetők kérésre.
Mivel a Plasmaterm igyekszik hogy partnerei és üzlettársai maximálisan elégedettek legyenek, ezért csapatunk készen áll az együttműködésre mind a termékfejlesztésben, mind az optimális öntési forma és specifikációk elérése érdekében.

Megmunkálás

Megmunkálóműhely, marással, fúrással, esztergálassal és más alapvető megmunkálással.

A megmunkálások során a viaszfröccsöntő szerszámokat készítjük el, illetve szükség esetén módosítjuk, valamint az alkatrészek végső tisztítását és előkészítését is ebben a fázisban végezzük (lyukak fúrása (kitisztítása), a felületek megtisztítása a törmeléktől, menetek vágása, a kritikus méretekkel rendelkező felületek megmunkálása és szükség esetén polírozása stb.)

Gyárunk különböző műhelyekkel rendelkezik, amelyek az egész folyamatot lefedik a késztermékek előkészítéséhez, például: stancolás, megmunkálás, szerelés, szerszámozás és prototípus gyártás.