Turnare de precizie

Tehnologie cu modele fuzibile

Turnarea de precizie a oțelurilor și aliajelor feroase speciale.
În general, mărimea lotului de producție este compusă din piese complexe executate în serii scurte cu geometrii de de înaltă complexitate. Utilizarea miezurilor ceramice preformate asigură obținerea unor cavități și găuri lungi. Costurile matrițelor se cotează separat (matrițele sunt proprietățiile clienților) și pe lângă asta se pot asigura și prelucrările mecanice / tratamentele termice.
Tehnologia bazată pe cuarț permite turnarea unor semifabricate cu masa cuprinsă între 5 – 500 g, dar pot fi executate și piese de până la 3 kg, cu dimensiuni maxime de gabarit 300 mm.
În general, serii de fabricație cuprinse între 100 – 5.000 piese / comandă, cu maxim 50.000 buc/an.

Aliajele includ: oțeluri carbon, oțeluri slab/înalt aliate, oțeluri inoxidabile, oțeluri de scule, oțeluri speciale, fonte cenușii și ductile.

Precizia dimensionala și calitatea suprafeței este garantată conform normei germane VDG P690 – D1, D2 pentru anumite dimensiuni funcționale.

Piesele turnate sunt livrate în conformitate cu specificațiile tehnice ale clientului. Pregătirea de fabricație, constând din proiectarea și execuția presformelor pentru modelele din ceară, este negociată separate, matrițele fiind proprietatea clientului. Sunt acceptate și matrițele clientului, dacă sunt compatibile cu tehnologia. Costurile cochilelor se cotează separat ( matrițele sunt proprietățiile clienților).

Termeni Generali de Comerț – deschideți fișierul PDF aici

Tratament termic & Ingineria suprafețelor

Plasmanitrurare și nitrocarburare

PLASMATERM este, specializat în tratamente termice și ingineria suprafețelor. Cu o experiență de peste 50 de ani în acest domeniu, compania oferă tratament termic în domeniul nitrurării și nitrocarburării în plasmă.

Încercări de material

Analiza compoziție, proprietăți mecanice

Încercarea materialelor constă în determinarea compoziției chimice, a proprietăților mecanice și a structurii aliajelor.
Plasmaterm, prin experiența acumulată de-a lungul anilor, are multiple posibilități de efectuare a analizelor chimico-fizice solicitate.
Fiecare livrare este însoțită, de certificat de analiză a compoziției chimice.
Întrucât Plasmaterm dorește să ofere maxima siguranță clienților săi, astfel pot fi oferite analize metalografice și încercări mecanice.

Prelucrări mecanice

Atelier de prelucrări mecanice cuprinzând: frezare, găurire, strunjire, precum și alte operații de finisare.

În atelierul de prelucrări mecanice sunt fabricate matrițele necesare modelelor de ceară. Tot aici se execută și finisările pieselor turnate, pentru obținerea formelor și dimensiunilor finale (găurire, filetare, prelucrarea dimensiunilor critice cu toleranțe mici, șlefuire, curățare).

Firma noastră este compusă dintr-o serie de ateliere, toate contribuind la reușita produsului finit, precum: ștanțare, prelucrări mecanice, asamblare, sculărie, atelier de prototipuri.