Turnare de precizie

Tehnologie cu modele fuzibile

Turnarea de precizie a oțelurilor și aliajelor feroase speciale.
Gama de produse este compusă din piese complexe executate în serii scurte. Utilizarea miezurilor ceramice preformate asigură obținerea unor cavități și găuri lungi. La cererea clientului, pe lângă pregătirea fabricației, se pot asigura și prelurările mecanice / tratamentele termice.
Tehnologia bazată pe cuarț permite turnarea unor semifabricate cu masa cuprinsă între 5 – 500 g, dar pot fi executate și piese de până la 3 kg, cu dimensiuni maxime de 300 mm.
În general, serii de fabricație cuprinse între 100 – 5000 piese / comandă, cu maxim 50.000 buc/an.

Aliajele includ: oțeluri carbon, oțeluri slab/înalt aliate, oțeluri inoxidabile, oțeluri de scule, oțeluri speciale, fonte cu grafit lamelar și nodular.

Precizia dimensionala și calitatea suprafeței este garantată conform normei germane VDG P690 – D1, D2 pentru anumite dimensiuni funcționale.

Piesele turnate sunt livrate în conformitate cu specificațiile tehnice ale clientului. Pregătirea de fabricație, constând din proiectarea și execuția presformelor pentru modelele din ceară, este negociată separate, matrițele fiind proprietatea clientului. Sunt acceptate și matrițele clientului, dacă sunt compatibile cu tehnologia.

Termeni Generali de Comerț – deschideți fișierul PDF aici

Tratament termic & Procesarea suprafețelor

Plasmanitrurare și nitrocarburare

PLASMATERM este, specializat în tratamentul termic și ingineria suprafețelor. Cu o experiență de peste 50 de ani în acest domeniu, compania oferă tratament termic în domeniul nitrurării și nitrocarburării în plasmă.

Încercări de material

Analiza compoziție, proprietăți mecanice

Încercarea materialelor constă în determinarea compoziției chimice, a proprietăților mecanice și a structurii aliajelor.
Plasmaterm, prin experiența acumulată de-a lungul anilor, are multiple posibilități de efectuare a analizelor chimico-fizice solicitate.
Fiecare livrare este însoțită, de certificat de analiză a compoziției chimice.
Întrucât Plasmaterm dorește să ofere maxima siguranță clienților săi, astfel pot fi oferite analize metalografice și încercări mecanice.

Prelucrări mecanice

Atelier de prelucrări mecanice cuprinzând: frezare, găurire, strunjire, precum și alte operații de finisare.

În atelierul de prelucrări mecanice sunt fabricate matrițele necesare modelelor de ceară. Tot aici se execută și finisările pieselor turnate, pentru obținerea formelor și dimensiunilor finale (găurire, filetare, prelucrarea dimensiunilor critice cu toleranțe mici, șlefuire, curățare).

Firma noastră este compusă dintr-o serie de ateliere, toate contribuind la reușita produsului finit, precum: ștanțare, prelucrări mecanice, asamblare, sculărie, atelier de prototipuri.